La joie de vivre

Duurzaam

La vie est belle

La Tuque is een klein paradijsje en dat willen we graag zo houden. We gebruiken ecologisch toiletpapier en servetten en doen aan afvalscheiding. De schoonmaak, was en afwas wordt gedaan met ecologische producten. We gaan spaarzaam om met verlichting zodat u ook volop kunt genieten van de prachtige sterrenhemels. We gebruiken op veel plekken LED verlichting en spaarlampen. Een deel van onze energievoorziening komt van zonnepanelen.

De meeste verse producten halen we bij lokale leveranciers zoals de bakker, slager, groenteboer, wijn en zelfs de koffie komt van een lokale koffiebranderij.

We maken sinds 2018 gebruik van een ecologische waterzuiveringsinstallatie. Dit betekent geen ouderwetse sceptic tanks meer maar een riool netwerk dat al het afvalwater verzameld en door middel van rietbasins gezuiverd wordt. Het gezuiverde water eindigt in infiltratie velden alwaar het terug de natuur in gaat!  

Bij aanschaf van de 6 mobilhomes (luxe en familial) hebben we gekozen voor het merk O’Hara vanwege het éco-profil. Kortom: we willen duurzaam ondernemen en streven ernaar om dat in de toekomst verder te ontwikkelen.