La joie de vivre

Duurzaam

La vie est belle

La Tuque is een klein paradijsje en dat willen we graag zo houden. Supertrots zijn we met het label Clef Verte, ook wel bekend als Green Key. Een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche; de groene sleutel naar een duurzamere wereld.

We gebruiken ecologisch toiletpapier en servetten en doen aan afvalscheiding. Buiten het terrein staan containers voor glas, papier/karton/blik en plastic. In de receptie kunt u uw lege batterijen inleveren. Geen plastic rietjes maar van papier en ook de afhaalfriet gaat in papieren zakjes i.p.v. plastic bakjes. De schoonmaak, de was en afwas worden gedaan met ecologische producten.
We gaan spaarzaam om met verlichting zodat u ook volop kunt genieten van de prachtige sterrenhemels. We gebruiken LED verlichting en spaarlampen. Een deel van onze energievoorziening komt van zonnepanelen. In de sanitairgebouwen hebben we zelfsluitende kranen en alle douches zijn voorzien van waterbesparende douchekoppen.

De meeste verse producten halen we bij lokale leveranciers zoals de bakker, slager, groenteboer, bio-boer, wijn en zelfs de koffie komt van een lokale koffiebranderij.

We maken sinds 2018 gebruik van een ecologische waterzuiveringsinstallatie. Dit betekent geen ouderwetse sceptic tanks meer maar een riool netwerk dat al het afvalwater verzameld en door middel van rietbasins gezuiverd wordt. Het gezuiverde water eindigt in infiltratie velden alwaar het terug de natuur in gaat!  

En wij hebben ook een oplaadpunt voor het laden van uw elektrische auto. Op het reserveringsformulier kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken.

Bij aanschaf van de 6 mobilhomes (luxe en familial) hebben we gekozen voor het merk O’Hara vanwege het éco-profil.

Lees ook ons Milieuhandvest