Gastronomie

Terug

Maar liefst 5 sterrenkoks in de Lot

Er zijn vele bistro’s en zelfs 5 met Michelin-sterren bekroonde chef-koks. Naast de Cahors wijn zijn truffels, cèpes (eekhoorntjesbrood), gedroogde pruimen, meloenen en walnoten belangrijke producten uit deze streek.

Eend is de regionale specialiteit met de befaamde Confît de Canard en Magrèt de Canard. Maar ook Foie gras (als u nog wilt!) en Salade de Gésiers staan bijna overal op de menukaart. Typische specialiteiten zijn de ronde Cabécou-geitenkaasjes, meloen en saffraan van de Quercy en de Tourtières (regionale appeltaartspecialiteit).

Meer laagdrempelig is een bezoek aan één van de vele Marché Gourmandes of de avondmarkt ‘Marché Nocture’ waar eten, drinken en ontmoeten centraal staat. Opgeluisterd met muziek en u heeft een onvergetelijke avond.

AOC Vin de Cahors
De wijn van Cahors is al van oudsher beroemd en behoort tot de beste wijnen van Frankrijk. De Lot is bijzonder trots op haar ‘vin noir’, een volle rode wijn met veel structuur, die geproduceerd wordt op de zachte hellingen van de Lotvallei, ten westen van Cahors. De AOC Cahors bestaat voor minimaal 70 % uit de Malbec-druif, eventueel aangevuld met Merlot en Tannat. Deze zware wijn, rijk aan tannine, al dan niet op houten vaten gerijpt, is uitstekend houdbaar (tot 10 à 12 jaar).

 
Terug