Cahors

Terug

Divona Cadurcorum, Cahors tijdens het Romeinse rijk

Middeleeuwse stad en hoofdstad van de Lot, gebouwd op een schiereiland langs de oevers van de Lot. Bezoek de Cathédrale Saint-Etienne, verhoogd met twee koepels, een mooie Romaanse portaal met een gebeeldhouwde timpaan. Vergeet niet het klooster en z’n mooie kloosterhof te  bezichtigen

Le Pont Valentré  is het symbool van de stad en gebouwd in de 14e eeuw, tegenwoordig onderdeel van de Unesco werelderfgoed lijst. Dit wonderlijke versterkte bouwwerk met pijlerkoppen is bijzonder omdat het voorzien is van drie torens.

Le Jardins Sécret  (geheime tuinen) bieden verschillende thema's rondom het gouden tijdperk van het middeleeuwse Cahors zoals de "Jardin Mauresque", een haven van rust geïnspireerd door de Moorse paleizen uit Andalusië en Marokko.  Deze in totaal 25 op milieuvriendelijke wijze onderhouden tuinen geven charme aan de straatjes van de stad die hiermee veel prijzen heeft gewonnen.

Musée Henri Matin, gehuisvest in voormalige bisschoppelijk paleis. Het toont werk van de post-impressionist Henri Matin (1860-1943)

Verzetsmuseum

Voor een waanzinnig uitzicht over de stad moet je (met zonsondergang) naar Le Mont Saint-Cyr, de berg tegenover de stad,

Het Olivier-de-Magnyplein met zijn mooie oude huizen, en het Roaldèsherenhuis

De winkelstraten en de vele ‘gastronomische’ plekjes en niet te vergeten de ‘rode’wijn.

 
Terug