Team in tijden van Corona

Corona

COVID-19

OOK ZO'N ZIN IN EEN KAMPEERVAKANTIE ?

Met grote tevredenheid kijken we terug op de heerlijke zomer van 2021 en maken we ons alweer klaar voor seizoen 2022. Inmiddels twee zomers verder nadat de Covid-pandemie uitbrak. We vertrouwen er op dat de komende zomer wederom zonder al te grote restricties gewoon plaats kan vinden. Zomerse temperaturen in combinatie met boosters, vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbwijs zorgen voor een veilige vakantie en zal het risico op Corona minimaal zijn.     

Voor als het toch nog allemaal anders zou verlopen, handhaven we onze aangepaste annuleringsvoorwaarden zodat u zonder risico's uw reservering kunt vastleggen.

Kosteloos annuleren als vanwege de Coronamaatregelen* uw reis geen doorgang kan vinden. Uw (aan)betaling wordt m.u.v. de reserveringskosten à € 20,- geretourneerd.

*Annuleren vanwege de Coronamaatregelen geldt uitsluitend bij sluiting van de landsgrenzen en of departement en bij sluiting van de camping op last van de Franse overheid.


Hieronder kunt u lezen welke maatregelen wij in het seizoen met succes hebben toegepast. 

Uiteraard moeten we een aantal maatregelen opvolgen, zoals de 1,5 m afstand, extra hygiëne etc. Gelukkig is dat op een camping niet zo ingewikkeld. Al onze voorzieningen zijn gewoon open zoals de zwembaden, bar, restaurant, terras, sanitair gebouwen etc.

Welke maatregelen moeten wij nemen en wat wordt van u verwacht?

Veiligheid
Het departement 'Lot' is een landelijk gebied met veel ruimte en natuur. Geen overspannen toeristische drukte met lange rijen en files etc., Wij menen dat u hier het ‘echte’ vakantie gevoel kunt beleven.
Kamperen is één van de veiligste manieren van vakantie vieren. In de buitenlucht is de kans op besmetting het kleinst. Bovendien is Camping La Tuque ruim opgezet. In de omgeving en op de camping kunt u dus veilig uw vakantie doorbrengen. Misschien wel veiliger  dan in de drukke toeristische gebieden en steden in Nederland en België!

Mondkapjes
Het dragen van mondkapjes op straat en in de buitenlucht is niet verplicht. Het dragen van een mondkapje is wel verplicht in afgesloten publieke ruimtes (winkels). Advies is om zoveel mogelijk handen te wassen met water en zeep.

Hoe werkt het op de camping?

In Frankrijk hanteert men 1,5 m afstand. Afgesloten ruimtes zijn beperkt tot 1 persoon per 4 m2. Dat betekent dat bv in de receptie en in de centrale hal van het sanitair gebouw maximaal 3 personen tegelijk binnen mogen zijn. Bij het betreden van de receptie en restaurant/bar dient u en het personeel een mondkapje te dragen. De bediening draagt op het terras een gezichtsmasker om u en zichzelf te beschermen.
Er hangt plexiglas bij de receptie en bij het doorgeefluik bij de bar.
We gebruiken vloermarkering om afstand en looproutes aan te duiden.
Contactoppervlakken zullen regelmatig gedesinfecteerd worden. Bij ingang van publieke ruimtes hangen dispensers met handgel.
De verhuuraccommodatie wordt bij iedere wissel gedesinfecteerd.

Sanitair gebouwen
U wordt verzocht zich niet onnodig op te houden in en om openbare ruimtes, zoals de sanitair gebouwen, voor de receptie etc. Ook hier is afstand houden de regel.
In de sanitair gebouwen zullen we aangeven dat men buiten moet wachten totdat er een toilet/wastafel of douche beschikbaar is. Bij de ingangen zijn geldispensers aanwezig. Dat betekent dat u misschien vaker moet tandenpoetsen en afwassen bij de tent of caravan.

Zwembaden
Onze zwembaden zijn zo groot dat er 123 personen tegelijk in mogen (grote bad en peuterbad). Daarnaast hebben we nog een apart glijbanenbad, hier mogen nog eens 50 personen in. Een deurbeleid zal niet nodig zijn. We halen de ligbedjes bij het zwembadterras weg, anders moeten we ze regelmatig desinfecteren. Naast het zwembad hebben we een hele grote zonneweide (gras). Daar is genoeg ruimte voor iedereen om op een handdoekje te zonnebaden.
Nieuw: het is niet toegestaan om grote opblaas speeltjes mee het zwembad in te nemen, zwembandjes mogen natuurlijk wel.

Animatie & Activiteiten
Kinderen kunnen spelen in de speeltuin en in het Jeugdhonk etc. mits de 1,5 m afstand wordt gerespecteerd (ongeacht leeftijd). Alleen ‘georganiseerde’ animatie mag met max.10 personen tegelijk. Contactsporten zoals voetbal mogen niet door ons worden georganiseerd (maar wel door u)! Helaas ook geen massages dit jaar, wel yoga. Lekker in de buitenlucht! Kortom er zijn genoeg activiteiten die wel kunnen plaatsvinden. We maken gewoon meerdere groepjes/teams/tafels etc.!

De meeste activiteiten in de omgeving zijn open zoals het boomklimpark, de grotten, musea, kanoën, de weekmarkten, restaurants etc. Wel alles op reservering.

Restaurant
Ons restaurant is alle dagen geopend. Onze keukenbrigade werkt zoals u van ons gewend bent; à la carte menu, verse pizza’s, dagmenu, BBQ en afhaal. We behouden hetzelfde aantal tafels/stoelen want er was al genoeg ruimte (1,5 m afstand). Er mogen groepen van max 6 personen aan een tafel. Voor het restaurant dient u te reserveren maar dat was altijd al zo!

Bij slecht weer helaas weinig plek in de binnenruimte, niet voor iedereen (1 persoon per 4 m2). Plaatsnemen aan de bar zit er dit jaar helaas niet in.

Wat te doen bij Corona gerelateerde klachten?
Als u voor vertrek naar Frankrijk last heeft van Corona gerelateerde klachten, moet u zich in Nederland laten testen. Wordt u positief getest, dan bent u helaas niet welkom op de camping.

Bij aankomst wordt iedereen eenmalig gevraagd naar uw vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs. Heeft u of krijgt u tijdens uw verblijf op onze camping last van Corona gerelateerde klachten, dan dient u en uw gezin in uw accommodatie/tent te blijven en zich telefonisch bij ons te melden. U doet een zelftest (zelftesten aanwezig op de receptie). Wij zullen u verder ondersteunen bij het nemen van vervolgmaatregelen.

Tot slot
Maatregelen gelden voor nu maar zouden later kunnen wijzigen.
Met gezond verstand komen we er wel. Wij zijn van mening dat we er met elkaar een memorabele zomer van kunnen maken. Een die nog lang in ons geheugen zal blijven.

We hebben er zin in! We hopen u deze zomer op La Tuque te mogen verwelkomen!